Crunch Blog

Hvordan optimeres din hjemmesides tekniske ydeevne

5 Simple Tips

Optimer billeder

Visuelle elementer er i langt de fleste tilfælde det tungeste materiale på din hjemmeside. Derfor påvirker disse hastigheden og indlæsningstiden på dine sider. Bare 1 sekunds forsinkelse i indlæsningstiden på din hjemmeside kan medføre dig 7% af din konverteringsrate ifølge en undersøgelse fra  Aberdeen. 

Hvad du kan gøre, er at komprimere billeder ved fx at gøre disse mindre i størrelsen og/eller beskære dem så de passer layouter på siden. Du kan også downloade et plugin, som sikrer at dine billeder loader hurtigt. 

Ved at beskære billeder og reducere størrelser, kan du altså forbedre din hjemmesides hastighed samt øge antallet af konverteringer.

Omdirigering er metoder eller instruktioner, som fører brugeren til andre sider for at give dem eksisterende indhold. For eksempel, hvis en side er flyttet, så omdirigeres brugeren til siden i stedet for at vise fejl 404.

På trods af at disse er en god metode til at fastholde besøgende på din hjemmeside, så sænker de samtidig hastigheden på din hjemmeside. Jo færre omdirigeringer din hjemmeside indeholder, jo hurtigere vil indlæsningstiden være. 

En af de bedste metoder til at reducerer omdirigering er at tjekke hver eneste af dem, forstå hvorfor de eksistere og derefter fjerne dem som ikke understøtter funktionaliteter på din hjemmeside. 

Du kan også helt undgå omdirigering, men således risikere du i stedet at miste besøgende på grund af sider der ikke kan findes.

Optimer responstid

Du kan tjekke om din hjemmesides responstid er god med værktøjet Google PageSpeed. 

Hvis du har fulgt ovenstående trin, bør du allerede være på vej til en bedre responstid. Du bør sigte efter et resultat på under 200ms ifølge Google.

Når du tester din hjemmesides hastighed med PageSpeed værktøjet, vil Google samtidig give dig en række særlige anbefalinger til, hvad du kan gøre for at forbedre din hjemmesides responstid.

Gør din hjemmeside responsiv

Ved at have en responsiv hjemmeside, mister du ikke den række besøgende som finder din hjemmeside via deres mobile enheder.

Fra et teknisk synspunkt giver et responsivt design din hjemmeside mulighed for at indlæses og generelt yde bedre. Det tiltrækker samtidig flere brugere ved at tilbyde dem en bedre brugeroplevelse.

Uheldigvis får du måske brug for noget assistance til at optimere din hjemmeside til mobile enheder. Du kan læse mere her. 

Siden mere end halvdelen af Google søgninger finder sted fra en mobil enhed er det en nødvendighed at fokusere mere på de mobile versioner.

Oveni det har Google gjort repsonsivt design til en af dets rangerings faktorer. Dette betyder at din hjemmeside vil rangere lavere på Google hvis den ikke er mobil optimeret.

Reducer HTTP forespørgsler

Siden størstedelen af responstiden på en hjemmeside bruges på at hente billeder, stylesheets og andre designelementer, er den bedste metode til at optimere en hjemmesides hastighed at simplificere designet. 

Dette kan gøres ved bl.a. at:

  • Brug CSS i stedet for billeder når det er muligt
  • Saml CSS i et enkelt stylesheet hvis muligt
  • Reducer antallet af filer
  • Benyt plugins som fx “Lazy Load

Vi ved at nogle at disse råd måske føles en smule uoverskuelige, men vi vil hellere end gerne hjælpe dig med at svare på eventuelt ubesvarede spørgsmål.

Ring til os allerede i dag

+45 50 55 40 97

Eller bliv kontaktet af en af vores eksperter