Crunch Blog

Hvilke billeder skal jeg bruge på min hjemmeside
De rigtige billeder til hjemmeside

I en verden fyldt med fast food og fast news er folk efterhånden blevet vant til at få lige præcis, hvad de vil have så hurtigt som muligt. Som vi tidligere har diskuteret, er billeder en essentiel del, hvis du ønsker succes med din  hjemmeside.

Dog findes der en række grundlæggende regler til, hvordan du bedst muligt benytter billeder til at få mest muligt ud af dit visuelle indhold.

Vælg de rette billeder

At vælge de rigtige billeder er ikke en nem opgave, men det er med sikkerhed heller ikke noget du skal negligere.

Ethvert billede på din hjemmeside bør være der af en grund. Du kan ikke bare bruge, hvilket som helst billede og håbe på det virker. For at hjælpe dig lidt har vi udarbejdet denne korte tjekliste til at vælge de rette billeder til din hjemmeside:

  • Dette billede komplementere de skrevne indhold på denne side.
  • Dette billede støtter op om den pointe jeg prøver at skabe.
  • Dette billede har relevans til mit brands identitet.

Der findes mange steder, hvor du kan finde billeder i høj kvalitet eller cartoon-style billeder enten helt gratis eller til en given pris. Glem ikke at kreditere artisten bag, hvis du beslutter dig for at gå med de gratis versioner.

Tip: En tommelfingerregel er at det visuelle indhold du vælger bør se naturligt ud. Billeder af f.eks. mennesker der besøger lægen med et kæmpe smil på læben vil få det til at virke som om du ikke har haft mange tanker bag.

Rediger billederne så de matcher din stil

Alle virksomheder har dets eget unikke brand identitet. Som nævnt ovenstående, de billeder du benytter på den hjemmeside, bør høre under denne identitet.

Hvis du ønsker selv at tilpasse billeder din visuelle identitet, kan du benytte online software såsom www.canva.com , www.pixlr.com eller www.gimp.orgMed disse gratis redigeringsprogrammer kan du komplet ændre billeder, så de passer til lige netop dit brands identitet. 

Tip: I tilfælde af at du har behov for at ændre dimensionerne på et billede eller blot tilføje et filter til dit billede, kan du nemt og effektivt benytte Microsoft Office PowerPoint på din computer.

Billedoptimering

Da billeder er en essentiel del af din hjemmesider, bør du overveje den måde, de påvirker både det tekniske aspekt samt SEO. 

Først og fremmest er det vigtigt at benytte de rette filtyper til dine billeder. De mest almindelige filtyper er .jpg, .png og .gif. Vær sikker på du benytter en af disse.

En anden vigtig faktor når det kommer til billedoptimering er størrelsen på dine billeder. De fleste højkvalitets billeder fylder rigtig meget plads på din hjemmeside. Dette vil påvirke indlæsningstiden på dine sider, hvilket kan resultere i at brugerne forlader hjemmesiden – og selvfølgelig ønsker du ikke at det skal ske.

Tip: For at reducere størrelsen på dine billeder kan du benytte online værktøjer såsom www.tinypng.com eller lignende.

Billeder er en effektiv måde at optimere brugeroplevelsen på din hjemmeside – men som vi nævnte tidligere virker alle billeder ikke lige godt. Ved at benytte billeder korrekt på din hjemmeside kan det bidrage til en række fordele såsom stigende konverteringsrate samt øget trafik.

Ring til os allerede i dag

+45 50 55 40 97

Eller bliv kontaktet af en af vores eksperter