Crunch Blog

Hvilket tekst skal jeg skrive på min hjemmeside
God tekst til hjemmeside

I en verden af konstant informationsstrøm, kan det være svært at finde ud af, hvordan man skaber det rette indhold til sin hjemmeside. Der er rigtig mange muligheder, når det kommer til indhold, hvilket ofte kan gøre det mere forvirrende end gavnligt.

Så her er et par tips til, hvordan du skaber godt indhold.

Vælg et emne, som er relevant for de besøgende

Du er den, der kender dine besøgende bedst. Ved at benytte værktøjer såsom website analytics eller sociale medier insight kan du finde frem til, hvad det rigtige indhold for dig er – altså hvad dine brugere bruger mest tid på og/eller interagere med.

Du kan selvfølgelig også finde ud af, hvad dine besøgende ville have interesse i – simpelthen ved at spørge dem.

Du kan, for eksempel, skabe et Facebook opslag, hvor du stiller brugerne et spørgsmål om et emne, som du tror de vil finde interessant, eller gerne vil lære mere om. Du kan også skabe et spørgeskema for at indhente flere informationer fra dine brugere.

På den måde vil du lære dine besøgende bedre at kende, og samtidig blive i stand til at give dem hvad de har brug for. Oveni det vil dine læsere føle sig værdsat.

Hvis du vil have flere tips til at skabe relevant indhold, kan du læse denne artikel.

Benyt generelle keywords

Keywords er muligvis ikke den vigtigste rangerings faktor nu om dage, men de har stadig en stor indflydelse på din hjemmesides position på Google. Hovedsageligt fordi de hjælper søgemaskinerne til at forstå, om du tilbyder det rette indhold for det folk søger efter.

Hvis du er i tvivl om hvilke keywords du skal bruge, har vi samlet nogle værktøjer til inspiration:

Skab unikt indhold

En af de vigtigste kvaliteter når det kommer til indhold, er om det er unikt. Dine artikler bør give dine læsere lige præcis den information, de ikke kan finde andre stedet.

Til det formål bør du bruge en del tid på at undersøge emner og investere din energi i at skabe værdifuldt indhold.

Det er en god idé, at du laver en brainstorm ud fra dine idéer alene eller med dit team og vælge et emne som i finder interessant, og som endnu ikke er skrevet meget om. Du bør også forme det ud fra dit personlige synspunkt, og vise læserne at du ønsker, at de får noget ud af dit indhold.

Skriv fængende overskrifter

80% af din hjemmesides besøgende vil se dine overskrifter. I sammenligning vil kun 20% læse den reelle tekst. Det er netop derfor, det er vigtigt at skabe attraktive overskrifter, som fanger de besøgendes interesse.

Vi har et par tips, som vil hjælpe dig til at skrive fængende overskrifter:

  • Benyt simple ord – vær sikker på alle forstår hvad du mener
  • Brug kraftfulde ord – fx positive (altid) eller negative (aldrig)
  • Inkludér dine keywords – noget folk søger efter
  • Inkludér numre – “9 tips til at spise sundere”
  • Skab en følelse af noget der haster – “Kun i dag” , “Special tilbud”

Start med det vigtigste

Skrivning til hjemmesider ligner på mange måder journalistisk skrivning. Her benyttes ofte en strategi hvor “den store nyhed” først fortælles og efterfølgende gives detaljerede baggrundsinformationer.

The same goes for reading texts online – your visitor is looking for the information at the top of your page. Regardless of the device they are on, your website users should be able to find their answer shortly after they’ve entered the page.

Det samme gør sig gældende for, når mennesker læser tekst online – dine besøgende leder efter information i toppen af dine sider. Ligegyldigt hvilken enhed din hjemmesides ses fra, bør dine besøgende være i stand til at finde den information de søger, blot kort tid efter de har besøgt din side.

For eksempel, hvis du ønsker at fortælle folk hvilken service din virksomhed udbyder, bør du liste dem indenfor seerens synsfelt – således skal brugeren ikke scrolle ned på siden for at få den information de søger.

Crunch ydelser

Gør teksten overskuelig

At læse artikler online er meget forskelligt fra at læse aviser eller magasiner.

På internettet kigger folk ofte efter hurtig og kort information som besvarer deres spørgsmål. De er ikke vant til at investere tid i det ligesom det gøres når fysiske papirer læses. Det er, derfor vigtigt af dine tekster er overskuelige, således læseren har nemt ved at scanne den.

For tekst til online brug er den vigtigste kvalitet overskuelighed – korte paragraffer, simple ord, intuitivt visuelt hierarki. På denne måde kan du nemt svare på dine besøgendes spørgsmål. Dette vil gøre, at de besøgende ikke har behov for at søge videre efter information efterfølgende, og det viser Google, at du er en god kilde til information.  

Tilføj visuelt materiale for at gøre det tekstuelle mere spiseligt

Når vi taler om at læse tekster online, bør vi nævne, at billeder kan højne læsbarheden af din tekst.

Visuelt materiale kan bruges selvstændigt i form af infografik eller videoer, men det kan også benyttes som en essentiel del af det skrevne indhold. Det hjælper med at skabe et visuelt hierarki, giver en naturlig pause i læsningen samt tiltrækker opmærksomhed.

Visuelt materiale kan understøtte de pointer, du forsøger at lave, hvis du bruger det efter hensigt.

Optimer indholdet på hver side

Betragt hver side som en landingpage. Folk kan havne på hvilken som helst underside på din hjemmeside. Dette betyder, at du bør optimere alle dine sider – ikke kun forsiden.

Google’s algoritme sigter efter at finde den mest relevante information til brugeren hurtigst muligt, og ved så få klik som muligt. Det er derfor alle dine sider har potentiale til at blive vist for forskellige søgeresultater.

At have det rette indhold, og ikke kun på forsiden, men på hele din hjemmeside kan øge konverteringsraten, reducere bounce raten og forbedre din ranking på Google. Det er bestemt en mulighed, man ikke bør gå glip af!

Opdater jævnligt dit indhold

Hvis du tror, du er færdig, når den første udgave er lagt ud – så tager du fejl. Dine læsere og Google nyder at se, at du er aktiv og løbende opdatere dit indhold for at tilbyde dem den mest relevante information.

Frisk indhold er mere engagerende, det bringer mere trafik til din hjemmeside, og det hjælper dig med at rangere højere på Google.

Ring til os allerede i dag

+45 50 55 40 97

Eller bliv kontaktet af en af vores eksperter