Crunch Blog

Gør din hjemmeside sikker med SSL certifikat (HTTPS)
HTTPS sikkerhed

Om din hjemmeside er på en HTTPS forbindelse eller ej er en af Googles faktorer for rangering i 2017. På trods af at dette blot var et forslag for et par uger tilbage, er det nu officielt. At skifte fra HTTP til HTTPS er derfor nødvendigt, hvis du vil beholde din rangering hos Google.

Hvad er forskellen på HTTP og HTTPS?

HTTP står for “Hypertext Transer Protocol” og som navnet hentyder er det en protokol, som overfører din hjemmesides til browseren.

En normal forbindelse kan være usikker, hvilket i værste tilfælde kan medføre at dine brugeres data bliver stjålet. Dette kan ske, hvis de fx udfylder en kontaktformular på din hjemmeside.

Hvis du derimod opsætter et SSL certifikat på din hjemmesides server, får du mulighed for at kommunikere over en HTTPS forbindelse – S står for secure/sikkerhed.

Ved at gøre dette, sikres det at alt indhold sendt fra din hjemmeside bliver krypteret så kun din server kan læse det.

Vil det gøre din hjemmeside langsommere?

HTTP’s primære fordel er, at det øger hastigheden på din hjemmeside, men forskellen mellem ventetiden på en HTTP og HTTPS forbindelse er så minimal, at det ikke vil blive mærket af brugeren.

Hvilken effekt vil det have på din Google rangering?

Google har længe anbefalet at alle hjemmesider bør kommunikere på en krypteret forbindelse, men først nu er det blevet alvor.

Fra 1. oktober vil hjemmesider der benytter sig af en HTTP forbindelse, og samtidig indsamler data i form af fx kontaktformularer og nyhedsbreve blive mærket som usikre.

Kort fortalt betyder dette, at Google vil rangere dig lavere, hvis du indhenter informationer om dine brugere gennem din hjemmeside og ikke har et SSL-certifikat.

Hvordan skifter du fra HTTP til HTTPS?

Her hos Crunch ønsker vi at vores kunders hjemmesider præstere så godt som overhovedet muligt. Det er grunden til, at vi tilbyder at købe SSL-certifikatet for dig og overfører din hjemmeside til en sikker forbindelse.

Som altid, kan du stole på os og have alting samlet på et sted. Bare giv os et kald hvis du er interesseret.

Ring til os allerede i dag

+45 50 55 40 97

Eller bliv kontaktet af en af vores eksperter