Crunch har samlet 6 gode råd til dit næste business møde.

Drop de private emner

Mange vil gerne have et nærmest venskabeligt bånd til deres kunder eller samarbejdspartnere, men man skal passe på med at gå for hurtigt frem. Hold dig fra emner som religion, politik og endda penge. Emnerne kan alle være potentielle minefelter for akavede og skadende diskussioner.

Pas på med ”jeg”

Undervejs i en business diskussion har mange en tendens til at blive fanget af hvad de selv ønsker og forventer. Pas meget på med det, da det hurtigt kan få dig til at virke selvisk eller aggressiv.

For at undgå at dine kunder eller partnere får et forkert indtryk af dig, kan du i stedet for ”jeg” benytte ordet ”vi”. På den måde inkluderer du dem i dine ønsker og forventninger. Det giver følelsen af at du er interreseret og ikke mindst samarbejdsvillig.

Improviser ikke

Nogle mennesker er komfortable med at improvisere et helt møde igennem og tror at deres evner og ekspertise sagtens kan bære dem.  Dette ses dog ofte som uprofessionel opførsel. Ligegyldigt om du er til et møde eller selv afholder det, bør du altid være forberedt og velinformeret om mødets formål. Lav altid en struktureret agenda.

Vær en god lytter

At afholde et møde for u-arrangeret mennesker er et af de værste scenarier. Når nogle er demotiverede, smitter det. Det giver også et indtryk af at man ikke er interesseret og der vil nok ikke komme noget konstruktivt ud af mødet.

Et motiveret sind kan tilføje gode idéer til en diskussion og komme med konstruktiv feedback.Giv dem altid din fulde opmærksomhed. Det viser også respekt.

Opsummer altid til sidst

Undervejs i et møde kan mennesker nemt komme til at fokusere på forskellige ting, misforstå eller huske forkert. Derfor er det en god idé altid at opsummere alle de vigtige pointer fra mødet til sidst. På den måde sikrer du at alle deltagende er på samme side. Dette kan også hjælpe med at bryde store emner ned i mindre bidder. På den måde huske alle efterfølgende husker hvad der er blevet konkluderet.

Held og lykke

Meld dig til vores nyhedsbrev

Meld dig til vores nyhedsbrev og få spændende nyheder hver uge!

Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet!