Crunch Blog

Sæt dit helt eget præg på din WordPress side
Font til hjemmeside

Hvad er WordPress?

Rigtig mange kunder, benytter sig af de sociale medier i dag. Hvilket kan være til stor fordel for ens virksomhed, netop for at skabe en baggrundsviden i, hvad kunderne netop ønsker. Det er netop også medvirkende til, at mange virksomheder i dag har en hjemmeside. Ved brug af en hjemmeside, som redskab skaber man en 24 timers kontakt. Selvom virksomheden har lukket, vil kunderne kunne have fri mulighed for at skabe sig et indblik af virksomheden døgnet rundt.  Man kan bruge forskellige systemer til at lave en hjemmeside. Mange kendte sider bruger i dag WordPress. WordPress sørger for, at du som hjemmesideejer nemt, kan styre, og ændre indholdet på din hjemmeside.  Udover det, er det et system, alle kan bruge, da det ikke kræver, at man skal kunne kode eller kunne programmere. Hos WordPress kommer du til at vælge dit eget domæne. Domæne vil sige, det navn du vælger at kalde din hjemmeside. Derefter vælger man et Tema, som man synes godt om, og det er en god ide at vælge et tema som symbolisere / passer bedst til ens virksomhed.

Typography er et ofte diskuteret emne i design generelt. Den forkerte font (skrifttype) kan ødelægge det professionelle udtryk på ens hjemmeside og skabe en ubevidst utryghed hos kunden, som så vil søge andre steder hen. Derimod en flot font, som passer i stil og tone til det produkt, man prøver at sælge, kan man komme rigtig langt.

Der er en masse gratis fonts man kan vælge imellem på nettet, men man skal ofte lede længe og vide præcis, hvad man skal bruge, da det kan være lidt som at finde en nål i en høstak.

Adobe Typekit og Google Fonts er glimrende sider til at kunne finde den rigtige font, da de har sat det op på en nem og overskuelig måde. Det kan være en rigtig god ide at tilføje fonts til sin WordPress, så her kommer der en lille guide til hvordan man gør.

Sådan tilføjer du Google Fonts til din Divi hjemmeside.

 

1. Vælg din font

Ranga font
Indsæt font på hjemmeside

Kopier dette link der står under standard <link href=”https://fonts.googleapis.com/css?family=Ranga” rel=”stylesheet”>

2. Tilføj til Header kode

CSS styling

Gå til Divi Temaindstillinger > Integration > sæt så koden ind i head (ikke body), og gem.

3. Giv Fonten Classer, Tags, og Elements

Css klasse

Gå tilbage til Google Fontsiden og gå ned til: Integrate the fonts into your CSS” og kopier koden. I vores tilfælde skriver vi:

font-family: ‘Ranga’, cursive;

Nu skal du tilføje elementerne i Divi Temaindstillinger > Generalt > Custom CSS. F.eks. hvis du vil have header 1 og 2 to skal have den nye font, kan vi bruge::

h1, h2 {

font-family: 'Ranga', cursive;

}

Sådan! Håber det var en hjælp.

Ring til os allerede i dag

+45 50 55 40 97

Eller bliv kontaktet af en af vores eksperter