Det nye år bringer friske forbedringer. Microsoft har for nylig annonceret, at de arbejder med en Windows 10 funktion som automatisk vil låse og sikre din computer, når det operative system opdager, at du har rykket dig væk fra enheden. Funktionen hedder nu ”Dynamic Lock” og Windows Central siger, at Microsoft omtaler den som ”Windows farvel” og internt tilslutter den til det eksisterende ”Windows Hello”.

For jer, der ikke ved det, så bruger Microsoft specielle Windows Hello kameraer for at lade Windows 10 brugere logge ind på deres PC med kun deres ansigt.

Og eftersom datasikkerheden er meget vigtig for både personlig og professionel brug, så er vi virkelig nødt til at finde en måde at beskytte vores information på. Nogle firmaer rådgiver deres ansatte til at bruge ”Windows key + L” for at låse maskinerne, når de ikke bruger dem. Men med denne nye funktion vil hele processen blive automatisk – hvilket betyder, at det vil være hurtigere og nemmere. Fedt, ikke?

Der er ingen klarhed endnu over, hvordan Microsoft vil opfange inaktivitet, men Zac Bowden fra Windows Central skriver:

 

” Vi er ikke rigtige sikre på, hvad Windows vil kigge efter for at opfange, at du ikke længere er til stede ved din enhed, da Microsoft stadigvæk er ved at dokumentere denne funktion. Det kunne simpelthen være en rebrandet version af ” Efter 15 minutter af inaktivitet, lås min enhed” eller det kunne være en mere ”dynamisk” funktion, hvor man udnytter Windows Hello’s aktiveret udstyr, sensorer og mere til at opdage, om en bruger er til stede og bestemme, hvor længe de har været væk. “

 

Selv om de beslutter sig for at gøre det, vil vi blive glade, hvis det snart virker.

Og Microsoft planlægger at inkluderes Dynamic Lock i Windows 10 Creators Update, som allerede var klar i april.

Prøv det og fortæl os om jeres erfaringer.

Meld dig til vores nyhedsbrev

Meld dig til vores nyhedsbrev og få spændende nyheder hver uge!

Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet!