Det nye år bringer friske forbedringer. Microsoft har fornyligt annonceret, at de arbejder med en Windows 10 funktion som vil automatisk låse og sikre din computer, når det operative system opdager at du har rykket dig væk fra enheden. Funktionen hedder nu ”Dymanic Lock” og Windows Central siger at Microsoft referer dette at være ”Windows farvel” og internt tilslutte den til det eksisterende ”Windows Hello”.

For jer der ikke ved det, så bruger Microsoft speciel Windows Hello kameraer for at lade Windows 10 bruger logge ind på deres PC med kun deres ansigt.

Og siden sikkerheden af data er meget vigtig for både personlig og professionelt brug, så er vi virkelig nødt til at finde en måde at beskytte vores information på. Nogle firmaer rådgiver deres ansatte til at bruge ”Windows key + L” for at låse maskinerne, når de ikke bruger dem. Men med denne nye funktion vil hele processen blive automatisk. – hvilket betyder at det vil hurtigere og nemmere. Fedt ikke?

Der er ingen klarhed endnu på hvordan Microsoft vil opfange inaktivitet, men Zac Bowden fra Windows Central skriver:

 

” Vi er ikke rigtige sikre på hvad Windows vil kigge efter for at opfange, at du ikke længere er tilstede ved din enhed, da Microsoft stadigvæk er under processen for at dokumentere denne funktion. Det kunne simpelthen være en rebrandet version af ” Efter 15 minutter af inaktivitet, låse min enhed” eller det kunne være en mere ”dynamisk” funktion, hvor man udnytte Windows Hello’s aktiveret udstyr, sensorer og mere til at opdage, hvis en bruger er til stede og bestemme, hvor længe de har været væk i. “

 

Selvom De beslutter sig for at gøre det, så vil vi blive glade hvis det virker snart.

Og Microsoft planlægger at inkluderes Dymanic Lock in Windows 10 Creators Update, og det forventes at være klar til april.

Vi kan ikke vente med at se det! Hvad med jer?