Idag vil vi vise dig hvordan man laver cupcakes i Adobe Illustrator. 

  1. Start et ny projekt

Åben Illustrator og gå til File > New for at åbne et blankt dokument. Skriv et navn til filen, i dette tilfælde kan man skrive cupcake. Indsæt de ønskede mål og vælg RGB som Color Mode.

Vælg Pen Tool (P), og begynd så at tegne den nederste del af cupcaken op.

Start med en firkant.

Derefter vælg Anchor Point Tool (Shift+C), og vælg et punkt og begynd at træk i et hjørne og siderne vil bue. Man kan så derefter trække i endepunkterne og justere siderne endnu mere.

 

Du skulle nu have nederste del af cupcaken og vi vil fortsætte med den øverste del.

2. Toppen af cupcaken

Gør det samme igen med Anchor Point Tool (Shift+C) og form toppen af cupcaken. Ved hver punt, tryk ned og træk for at lave en bue. Derefter tryk på for forrige punt for at nulstille næste bue og dan så en bue igen.

Du skulle så ende med at have en form som vist nedenfor.

3. Fyld farver i

Nu vi kommet til den sjove del. Vi skal have fyldt vores cupcake med farver.

Nede i venstre hjørne er der en firkant med fyldt farve, og en firkant med hul i som er farven på den yderste linjen på formen. Den skal vi ikke bruge så den skal være streget over og vælg en brun farve til bund.

Nu skal vi til farvningen af toppen og her skal vi bruge Gradiant Tool (G), Klik på toppen og derefter dobbel klik på Gradiant Tool (G), og et panel skulle komme frem som vist nedenfor.

Den er så ikke så køn nu i sort og hvid, så vi skal have givet den nogle farver. Dobbeltklik på de små taps der er i hver side af gradient og vælg en gul farve. Hvis du ikke kan vælge nogle farver derind, så vælg RGB oppe i højre side af menuen.

Du skulle gerne have en cupcake med en gradient farvet top som vist nedenfor.

4. Detaljer

Nu skal vi have tilføjet nogle detaljer så cupcaken kommer mere til live. Vi starter med at lave nogle øjne og en mund. Form 2 cirkler med Ellipse Tool (L), og hold shift+alt ned for at få en helt rund cirkel.

Gør det samme med de små cirkler inde i øjet og sæt deres fyld til hvid. Når du har lavet et øje, så markere hele øjet og hold alt ned imens du trækker det over vedsiden af. På den måde slipper du for at lave øjet en gang til.

Gør det samme med kinderne og kuglen på toppen af cupcaken.

Så skal vi til det allersidste. Vi skal have lavet nogle streger på bunden af cupcaken og en lille mund. Vi bruger Pen Tool (P) til at tegne munden up med og sætter en mørkere gul fyldefarve i. Stregerne på den nederste del laves på samme måde. Brug Pen Tool (P) og lave en streg. For at slutte den uden at lukke den af i en form tryk på og du kan trykke igen et nyt sted. Denne gang skal det ikke være den fyldt firkant men firkanten med hul i der skal have farve.

Du er færdig og du skulle have en fin lille cupcake. 😀